KDY ODMĚNIT PSA: ZA KOMUNIKACI NE

Okolnosti se sešly a my máme doma trpasličího reaktivního pejska Enza. Je pro nás těžké jít na jakoukoli procházku. Zatím nebyla žádná na které by nereagoval. Zvlášť na cizí psy, lidi, kola, běžce...no je toho dost.

První, druhý ani třetí cvičák nic nezměnil, každý měl svou metodu výcviku. A my jsme vždy odešli jenom více zničení než při příchodu, kdy jsme si vyčítali jak špatní pejskaři musíme být, že je náš pes takový. Rozhodli jsme se dát šanci poslední psí škole, která byla naší nadějí - Psí škola Koira v Ostravě.
Zde pracují s výcvikem pozitivní metodou.

Zde jsem se také naučila, že za komunikaci mezi psy se neodměňuje. Do té doby jsme to dělali špatně a Enza prokrmovali pamlsky už při prvním odvážném kroku směrem k cizímu psovi.

Jak je to tedy správně?

  1. Pokud na svém pejskovi pozorujete, že není asociál a s jinými psy se chce seznámit, dáte mu prostor. (Na vodítku je situace vypjatější než na volno).
  2. Seznámení by mělo začínat přes čumáky. Pokud budou seznámení oba psi nakloněni, pokračuje seznámení k zadním partiím. (Dávejte pozor na zamotaná vodítka).
  3. Pozorujte řeč těla a konejšivé signály vašeho psa. Pokud bude chtít ze situace odejít, musíte tam být pro něj a "vysvobodit" ho z ni.
  4. Pejsci jsou seznámeni a ze situace odcházíte. Pejska však neodměňujete pamlsky. Můžete mu však dodat sebevědomí velkou slovní pochvalou. Pamlsky si schovejte na jinou příležitost.

Je to běh na dlouhou trať, ale vy to zvládnete! 

Celé video sledujte zde

@haflafcz Pejsci mezi sebou mluvi! A to ze stekaji? Prodte jsou upovidani ????#haflafcz #haflaf #foryou #fypczech #pes #pejsek #pejskari #zivotsepsem #pesaclovek #clovekapes #trendy #praha #kynologie #reaktivnipes #reaktivec #reaktivitaupsa #reactivedog #ruskytoy #russiantoyterrier #praha #voditko ♬ Inspiring Emotional Piano - Metrow Ar



Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.