KAM NA VÝLET SE PSEM V ČESKU

Prázdniny se psem v České republice:

V Česku máme mnoho úžasných míst, které stojí za to navštívit. Pokud s sebou vezmete svého psího parťáka, vhodnější budou destinace s horami a s možností procházek. Pokud jste však páníčci trpasličího plemene stejně jako my v Haf Laf, užijete si společně i velkoměsta, jakým může být třeba turisty vyhledávaná Praha.

Cílová destinace by vždy měla být jakýmsi kompromisem mezi příznivými poměry pro pejska a zároveň vaší snovou dovolenou. Pokud se však uskromňovat nechcete, raději nechejte pejska doma s vašimi rodinnými příslušníky, nebo ve psím hotelu. Aktuálně je již v Česku mnoho špičkových psích hotelů, kterým se nemusíte bát svěřit svého pejska.

Šumava

Šumava vás ohromí svou panenskou přírodou a rozmanitostí krás, které můžete prozkoumat. Nedotčené lesy, mokřady, jezera a zvířata a květiny, které jinde nepotkáte. To vše vám Šumava může nabídnout, když se zde vydáte.
Ale pozor, pokud to bude s pejskem a budete se pohybovat na území národního parku (NP Šumava), nebo chráněné krajinné oblasti, je třeba řídit se zdejšími pravidly.

Psa musíte mít pod kontrolou, to znamená, že můžete zaručit, že jste schopni psa v jakékoli situaci přivolat, že nepoběží za zvěří, nebo že nebude obtěžovat další návštěvníky. Pokud víte, že zatím se svým psím parťákem nemáte přivolání zvládnuté na 100%, vyhnete se nepříjemnostem připnutím na vodítko.

Tipy na výlety Šumava: Boubín a jeho Boubínský prales, Čertovo jezero, Velký Javor, Trojmezná a další.

Tip na ubytování Šumava:

Zámek Jindřichovice. Zde bychom se ubytovali my. Ubytování má skvělé hodnocení. Cena za noc pro 2 dospělé osoby vychází na 1.620 Kč. Domácí mazlíček (pes) je povolen po předchozí domluvě (za možný případný poplatek).

Jeseníky

Jeseníky se řadí mezi jedno z nejčistších míst v Česku. Pokud víte, že váš hafan do toho dokáže pořádně šlápnout a žádný kopec ho jen tak nezastaví. Zároveň i vy mu budete stačit a troufáte si na zdejší kopce a vrcholy, budou pro vás Jeseníky to pravé. A pokud byste na svých horských cestách riskovat rychlý úprk vašeho pejska za divokou zvěří, skvěle vám poslouží hands free Vodítko 3v1 Twistline.
Pejskařů je na zdejších turistických stezkách dost.

Tipy na výlety Jeseníky: Červenohorské sedlo a Švýcárna, Mechové jezírko naučná stezka Rejvíz, Praděd, Keprník a vřesová studánka, vodní nádrž Slezská Harta (na některých místech se lze koupat se psem), Karlova Studánka, Bílá Opava, Dlouhé Stráně, a mnoho dalšího.

Tipy na ubytování Jeseníky:

Penzion Stará sokolovna. Zde bychom se ubytovali my sami. Nejlepší poměr cena výkon. Za cenu 1.034 Kč za noc, dostane celý dvoupodlažní apartmán o rozloze 60 m². Možnost vzít si s sebou svého pejska, po předchozí domluvě za případný příplatek.

Český ráj

Chcete se procházet mezi přírodními útvary, co vám budou připomínat Jordánsko? I tyto krásy můžete v Česku zažít společně se svým psím parťákem. Brány Českého ráje jsou psům otevřeny.

Tipy na výlety Český ráj: Prachovské skály, procházka u Suhrovických rybníků, zřícenina Trosky (přímo na hrad má pes vstup zakázán), Rumcajsova jeskyně pod hradem Brada, rozhledna Járy Cimrmana, Besedické skály, a mnoho dalšího.

Tipy na ubytování Český ráj:


Penzion Eden Turnov. Zde bychom se ubytovali my sami. Za cenu 1.530 Kč pro 2 osoby za noc, dostanete soukromý pokoj se soukromým kuchyňským koutem. Pokoj oproti jiným ubytováním vypadá nově zrekonstruovaný. Můžete si s sebou vzít psa po předběžném požádání, za případný příplatek.

Lipno

Pokud váš pejsek přímo miluje koupání, tak se vám u Lipna bude nabízet několik přehrad, jezer a rybníků, kde si můžete zaplavat oba. Lipno je nedaleko Šumavy, takže pro tuto destinaci budou platit podobné výlety, jako pro Šumavu. A jestli váš pejsek svou láskou k vodě přípomíná více rybu, než pejska, určitě se mu šikne náš nastavitelný nylonový obojek Lavender, který nevlhne a rychle schne.

Tipy na výlety Lipno: Stezka korunami stromů Lipno (z bezpečnostních důvodů pejsci nemůžou přímo na stezku, ale u vchodu jsou přichystané čisté uzavíratelné kotce), Soumarské rašeliniště s vyhlídkovou věří Volary, Černé jezero, Vodní nádrž Lipno (zde by mělo být koupání psů bez problémů, ale je třeba brát ohled na ostatní návštěvníky v okolí), replika železné opony v Bučině u Kvildy, jezero Laka, a mnoho dalšího.

Tipy na ubytování Lipno:

Penzion Tomy1. Zde bychom se ubytovali my sami. Není to sice největší luxus, jaký můžete za tu cenu dostat, ale je levnější než ostatní ubytování a vypadá o chloupek lépe, než ubytování dražší. Ubytování na jednu noc pro 2 osoby vás vyjde na 1.212 Kč. Penzion je 26 minut autem od přehrady Lipno. Můžete si zde s sebou vzít psa po předchozí domluvě, za případný příplatek.


Byl pro vás článek přínosný? Sdílejte ho na vašich sociálních sítích, ať může pomoci při rozhodování i dalším pejskařům.

Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.