CO DÁT PSOVI KDYŽ NECHCE JÍST GRANULE?

A co když je to trochu jinak? To, že se váš pejsek už den nedotkl granulí, ještě nutně nemusí znamenat, že by s ním něco bylo v nepořádku.

Třeba jenom nemá hlad a dávka, kterou jste mu tentokrát nadělili do misky, je příliš. Štěně by mělo mít přístup k jídlu 2-3x denně, dospělému psovi by měla stačit jeho krmná dávka 1x denně.
Možná to bude znít krutě, ale zkuste nechat pejska trochu vyhladovět. Nebo alespoň misku s jídlem odebírejte a nenechávejte ji dostupnou po celý den. Tedy například v intervalech ráno, kdy misku dostane na hodinu a poté bude schovaná a stejný princip večer.

Krmná dávka psa záleží především na hmotnosti a věku psa. Je ale třeba přihlížet také k míře pohybu, protože potřebná dávka může být u aktivnějších plemen o něco vyšší. Pro dospělé psy obecně platí pravidlo, že na 10 kg hmotnosti spadá 100 g krmiva. Informace o potřebné dávce vám určitě ochotně poradí v chovatelských potřebách, nebo ji naleznete na pytli s granulemi.


@haflafcz Miska porad zůstává plna? Co s tim? #haflafcz #haflaf #foryou #fypczech #pes #pejsek #pejskari #zivotsepsem #pesaclovek #clovekapes #trendy #praha #kynologie #radyatipy #vychovapsa ♬ původní zvuk - Haf Laf



Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.